Míša roláda

Variace na oblíbený míša dezert v podobě rolády. Kakaové piškotové těsto a tvarohová náplň nezklamou žádného malého ani velkého "mlsouna". #peceni #domacipeceni #homebaking #rolada #recepty #recepies #pavlapolifka

Suroviny na 2 rolády
Suroviny na těsto
: 10 bio vajec, 6 lžic špaldové mouky, 4 lžíce kakaa, 10 lžic třtinového cukru, špetka soli
Suroviny na tvarohovou náplň: 2 ks tvaroh, 1 ks šlehačka, jogurt dle potřeby, cukr dle chuti, přírodní vanilka

Postup: Dva plechy vyložte pečícím papírem, který důkladně potřete máslem. Oddělte bílky od žloutků. V jedné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Sníh se bude lépe šlehat ve studené míse a ze studených bílků. Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny opatrně metličkou zapracujte kakao smíchané s moukou a postupně také sníh z bílků. Těsto bude nadýchané jako pěna. Těsto rozetřete na oba plechy a pečte ve vyhřáté troubě na 190 stupňů asi 8 minut. Po vytažení z trouby překryjte těsto utěrkou, plech otočte a vyklopte těsto na utěrku. Nechejte asi 1-2 minuty odpočívat, pak opatrně sloupněte pečící papír a zamotejte těsto do rolády i s utěrkou. Nechejte zcela vychladnout. Vychladlé rolády potřete krémem a srolujte. Krém vyrobíte vyšleháním všech surovin - cukru do krému přidejte podle chuti a jogurtu dle chuti a konzistence krému. Hotovou roládu nechejte v chladu odpočinout. Můžete ji posypat kakaem nebo polít čokoládou.

Pro zobrazení komentářů se přihlaste nebo registrujte