Břevnovský klášter asi někdo zná, ale nevím, zda víte, že je to právě 10let co se obnovil po 122 letech provoz také pivovaru. Nedávno právě proběhly bujaré oslavy-chmelobraní, hudební program, otevřené brány pivovarského dvora a další. Nicméně ochutnat jejich pivo můžete stále a to hned na dvou místech v blízkosti kláštera. V Klášterním šenku a v Klášterní sýpce.
Klášterní šenk:
restaurace, která zde funguje už celou řadu let a možná ji budete i znát z televize (Miroslav Donutil, zde natáčel své zábavné pořady). Takovou raritkou co si pamatuju, jsou zde pštrosí játra. Ty jsem osobně nikdy nezkusila, ale co vím, tak se zde vaří moc dobře. Hned u restaurace je i venkovní sezení, ale tady vždycky obsluha malinko vázla.
Čepují:
• Benedict 12°
• Benedict IPA 15° speciál
• Benedict 11° černé
• Benedict řezané
• Rychtář 11° světlé
• Lobkowicz nealkoholické
https://www.klasternisenk.cz/
Klášterní sýpka:
Odhaduju, že tohle místo je otevřeno cca dva roky. A během covidu nás dost zachraňovalo svým okénkem.
Zde mají také bohatý výběr piva, veliké venkovní sezení, možnost smozřejmě být i vevnitř. Něco k zakousnutí, ale přímo kuchyň nemají. A tady si pro vše chodíte k baru.
• Benedict 12°
• Benedict IPA 15° speciál
• Benedict 11° černé
• Benedict řezané
• Adalbert ALE 8 ° světlé
• IMPERIAL LAGER 20°
• PŠENICE 11°
• JANTAR 11°
https://klasternisypka.cz/
Tak jako tak obě místa mají své kouzlo a už jsme se tu za ty léta stihli seznámit s celou řadou zajímavých lidí. Obě místa jsou přímo naproti sobě a celej areál je uzavřený, takže můžete klidně popíjet, ochutnávat, povídat si s přáteli a děti kolem poletují a nic je nepřejede. Platí jak pro batolata, tak už větší, prostě nás to tu nepřestalo bavit
PS: zrovna prý mají v nabídce dvaceti stupňovou rybízovou Brettu...no to budu muset jít ozkoušet:)
#gastrotip#kamnadobrepivo