promo

Základy ajurvédského stravování

Víte, co je super? Že nemusíme podle ajurvédy jíst ostré kari indické jídlo, aby to bylo jídlo výživné, harmonizující a tzv. ahár rasajan neboli omlazující jídlo. Můžeme jíst z běžně dostupných surovin a ideálně lokálních, ale můžeme se společně naučit s jídlem pracovat a pohlížet na každý náš talířek, aby byl vyvážený.

V záznamu ze zoom živého vysílání se dozvíte

  • Co to pro nás je ta zdravá strava

  • Jak si sestavit každý talířek a jídlo podle principů ahár rasajan

  • O vlastnostech potravin a jak s nimi pracovat

  • Jaké jídlo je sattvické a jak to prakticky uvézt do života

  • Jak udělat jídlo dobře stravitelné

  • Co je to áma

  • Jak se vyznat v kořeních a kdy které používat v kuchyni

  • Jak dát do jídla všech 6 chutí

  • Co je to prabháva a jaké jsou neslučitelné kombinace potravin?

  • Jak vařit podle ajurvédy

  • marmová sestava pro podporu trávení

V ceně jsou 4 hodiny videozáznamu, prezentace i pracovní listy.

720 Kč
Šest chutí a jak si sestavit vyvážený talířek
Dozvíme se proč je důležité mít všech 6 chutí v každém jídle a jak to vlastně udělat. Taky si tady povíme o neslučitelných kombinacích potravin
53:38
1) Co je to zdravá strava z pohledu ajurvédy a jak prakticky jíst sattvicky
První video této série. Jak jíst sattvicky? A proč vlastně? A co je to ahar rasajan - omlazující strava
1:21:03
Jak udělat jídlo lépe stravitelné
Proč musíme dbát na to, aby bylo jídlo dobře stravitelné? A jak na to? To se dozvíme v tomto videu
29:09
O koření - kdy jaké používat a o tom jak se stravovat v rámci roku
Koření je lék, ale kdy jaké používat? A na co ajurvéda hojně vaří s kurkumou nebo kmínem? A jak se stravovat v rámci roku.
1:06:47
O tom jak v ajurvédě vařit
Proč je třeba ghí nebo mléko super? Na čem smažit, čím sladit a jak vlastně vařit v ajurvédské kuchyni?
27:04