Slaný škvarkovo -zelný koláč s bryndzou

Základem koláče je křehké těsto neutrální chuti.

  • 200g hladké mouky(často míchám napůl s celozrnou)
  • 100g másla
  • vajíčko
  • sůl 

Vypracujeme pružné těsto, rozválíme válečkem a vyložíme jím koláčovou formu. Propícháme vidličkou a dáme pect na 180 stupňů na 15 min. 

Mezi tím si připravíme naplň

  • dvě cibule
  • dvě hrsti škvarků/uzeného masa/uzeného tofu
  • dvě hrsti kvašeného zelí
  • balíček bryndzy(125g)

Osmahneme na sádle/oleji cibule. Přidáme škvarky, necháme zezlátnout. Přimícháme zelí a bryndzu-odstavime z plotny a dobře promícháme-můžeme přisolit.

Celou směs dáme na těsto do formy a necháme ještě 10 minut zapéct do zezlátnutí povrchu.

Koláč se krásné krájí až trošičku vychládne a za studena se dá jíst i rukou :) 

Tak dobrou chuť a dejte nám vědět, jak se vám povedl a jestli chutnal ❤️ Taky budeme nesmírně rády za sdílení vašich fotek na Instagramu s naším označením❤️ 

Děkujeme, že jste tady s námi!

Pro zobrazení komentářů se přihlaste nebo registrujte