Velikonoční nádivka jako závin, s hříbky a medvědím česnekem

Upečte si tradiční nádivku zabalenou do závinu.😉 #velikonoce #peceni #domacipeceni #pavlapolifka

Suroviny: oblíbené těsto na závin (v nouzi třeba i kupované listové), starší rohlíky nebo housky 5 ks, vejce 5 ks, smetana asi 150-200 ml (1 kelímek, používám tučnou na šlehání), slanina plátky, hříbky, cibule, medvědí česnek nebo další zelené bylinky (mladé kopřivy, jarní cibulka, zelená petržel), sůl, pepř 

Postup: Na pánvi na trošce oleje orestujte cibuli  až zesklovatí a pak i hříbky nakrájené na plátky (žampiony nebo předem namočené sušené houby, ty ale vymačkejte od přebytečné vody), osolte, opepřete. Chvíli duste do změknutí hub až se krásně rozvoní. Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. V jiné míse prošlehejte vejce se smetanou. Můžete osolit. Směsí zalejte rohlíky v míse, přidejte orestované hříbky s cibulí, nakrájený medvědí česnek (a další bylinky), přidat můžete i kousky slaniny, šunky nebo jiné uzeniny. Vše promíchejte. Rozválejte těsto, na střed položte plátky slaniny a na ni naneste a trochu rukama upěchujte nádivku z rohlíků. Zabalte nádivku do závinu, zvenku pomašlujte rozšlehaným vajíčkem, dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi 30 minut. Až závin zezlátne, je hotovo. 

Pro zobrazení komentářů se přihlaste nebo registrujte