Suroviny: 5 vajec, 400 g špaldové hladké mouky, 20 g hrubé mouky, 290 g třtinového cukru, 2 vanilkové cukry s přírodní vanilkou, 1 prášek do pečiva bez fosfátů, 1,5 dl vlažného mléka, 1,5 dl oleje (neutrální chuti, slunečnicový, řepkový, olivový), kůra z 1 bio citronu, ovoce čerstvé nebo mražené (maliny, jahody, rybíz, borůvky)
Postup: Do jedné mísy prosejte přes síto obě mouky a smíchejte je s práškem do pečiva. Ve druhé větší míse vyšlehejte celá vejce se všemi cukry do pěny. Šlehejte opravdu dlouho a poctivě. Pak střídavě opatrně metličkou zapracujte do vyšlehaných vajec mouku, mléko a olej. Těsto nalejte do velkého hlubokého plechu nebo dvou koláčových forem, plech nebo formy předtím vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Na těsto navrstvěte maliny nebo jiné ovoce a dejte péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů asi 40 minut. A znáte to, podle počasí a nálady trouby od 30. minuty hlídejte. Hotová bublanina vyskočí a na povrchu zezlátne. Po upečení můžete poprášit moučkovým cukrem.