Suroviny: tato bábovka vznikla jak je u mne časté v danou cvhvíli dle momentální nálady bez vážení, přesto se pokusím předat sem recept. Základem byl můj oblíbený recept na bublaninu, tedy 4-5 bio vajec, 435 g hladké nebo špaldové mouky, 1 bio vanilkový cukr, 300 g třtinového cukru, 150 g oleje, 150 g mléka, kůra z bio citronu a 1 ks přírodní prášek do pečiva bez fosfátů. Protože jsem měla doma v míse neznámý zbytek sypké směsi z televizního vaření (dle čichu v ní byla mouka, hodně přírodního kakaa, skořice a asi i prášek do pečiva :) upravila jsem recept tak, že mouky bylo méně, přidala jsem onu neznámou směs, asi 35 g surového kakaa, 2 lžičky jemně mleté čerstvé kávy (podpoří chuť kakaa), 1 lžičku mleteé skořice, riskla jsem celý jeden prášek do pečiva navíc a přidala větší špetku přírodní vanilky. Došel mi olej, a tak jsem část oleje nahradila od oka olivovým a také rozpuštěným máslem. Navíc jsem přidala maliny.
Postup: Smíchejte všechny sypké suroviny. V míse vyšlehejte celá vejce s cukrem do husté pěny. Pak střídavě přidávejte do těsta trochu sypké směsi, mléko a olej. Nemusíte šlehat elektrickým šlehačem, stačí ručně, aby těsto stále zůstalo krásně nadýchané. Do těsta zamíchejte i strouhanou kůru z bio citronu. Do olejem nebo máslem vymazané a hrubou moukou vysypané velké nebo dvou menších bábovkových forem nalejte těsto a posypejte mraženými nebo čerstvými malinami. Pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů dle velikosti bábovkové formy asi 40 - 50 minut. Po 35 minutách hlídejte, každá trouba má svou hlavu. Případně zkuste opatrně po 35 minutách špejli zapíchnout do těsta. Když je suchá, je hotovo.