Lucia Grigová píše skvěle o tom, jak zpracovává jednotlivé zbytky, suroviny, které jí doma v kuchyni zbývají. Co s nimi, jak je nevyhodit? Obvykle nám rychle dojde inspirace.
Proto jsem si pozvala Lucii a probraly jsme neplýtvání jídlem do hloubky.
Co znamená mít disciplínu při nevyhazování jídla?
Jak zbytkům předcházet i jako zaneprázdnění a s dětmi?
Co s pocitem, že v kuchyni neděláme nic jiného než pracováváme zbytky? Sotva zpracujeme jedno, už je tu druhé. Co s tím?
Jak na jde Lucie prakticky? Vyndavá vše blížící se "zenitu" z lednice a spíže a komponuje jídla?
Co s pečivem a uvařenými přílohami?
Je lepší elektronický nákupní seznam nebo papírový?
Co je capsule cooking a jak se jím inspirovat na české nebo slovenské chatě?
Jak se připravuje profesionální kuchařská kniha?
Plýtváme v ČR a na Slovensku víc než jinde v Evropě?
Lucii, její kuchařky a recepty najdete na:
https://doposlednejomrvinky.sk/Pěkný poslech.
Marcela